Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş. (ALKLC)
Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş.
ALKLC Grafiği (Gecikmeli)
Halka Arz Sonuçları
Yatırımcı Grubu | Dağıtım | ||
Kişi | Lot | Oran | |
Yurt İçi Bireysel | 1.284.727 | 33.806.958 | %99.76 |
Yurt İçi Kurumsal | 68 | 2.807 | %0.00 |
Yurt Dışı Bireysel | 2.922 | 75.193 | %0.22 |
Yurt Dışı Kurumsal | 1 | 42 | %0.00 |
Toplam | 1.287.718 | 33.885.000 | %100 |
* Payların %5`inden fazlasını alan gerçek/tüzel kişi bulunmamaktadır. |
%65-70 İşletme sermayesi.
%10-12 Burhaniye OSB tesis yatırımı.
%3-4 Makine alım, iyileştirme ve modernizasyon.
%4-5 Mevcut yeni ürünlere ilişkin reklam ve pazarlama faaliyetleri.
%12-15 Finansal borçların kapatılması.
Sermaye Artırımı : 33.885.000 Lot
Tamamı Eşit
Dağıtılacak Pay Miktarı (Olası)
2.1 Milyon katılım ~ 17 Lot (390 TL).
2.5 Milyon katılım ~ 14 Lot (321 TL).
2.9 Milyon katılım ~ 12 Lot (275 TL).
3.3 Milyon katılım ~ 11 Lot (252 TL).
3.7 Milyon katılım ~ 10 Lot (229 TL).
4.1 Milyon katılım ~ 9 Lot (206 TL).
4.5 Milyon katılım ~ 8 Lot (183 TL).
4.9 Milyon katılım ~ 7 Lot (160 TL).
Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş.
Altınkılıç Gıda ve Süt
Altınkılıç Süt Ürünleri’nin temelleri, kurucusu Mehmet Altınkılıç’ın Anadolu’dan İstanbul’a göç ettiği 1957 yılına dayanmaktadır.
İstanbul’da peynir üretimiyle özdeşleşen yaşamı, 1976 yılında kendi işini kurarak önemli ölçüde değişir. Unkapanı’nda 20 metrekarelik bir alanda başlayan toptancılık faaliyetleri, kısa sürede büyüyerek gelişir. (halkaarztakvimi.com.tr) Özellikle Ezine, Trakya ve Balıkesir yörelerinin seçkin beyaz peynirlerini piyasaya sunarak kendini kanıtlar.
1991 yılında markalaşma anlayışıyla Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret A.Ş. resmi olarak kurulur. Türkiye’nin en verimli topraklarından biri olan Ezine’de 20,000 metrekare arazi üzerine kurulu, 6,000 metrekare kapalı alanda başlayan üretim süreci, Altınkılıç ürünlerinin temelini oluşturur. Ezine Peyniri, Klasik Peynir, Koyun Peyniri, İzmir Tulumu gibi ürünlerin başarısının ardından, katma değerli ürünlerle ürün yelpazesini genişletme kararı alınır.
Türkiye’nin en kaliteli Eski Kaşar’ını üretme hedefiyle, iklim koşulları ve üretim şartları üzerine kapsamlı araştırmalar yapılır. 1996 yılında gerçekleşen bu araştırmalar sonucunda Balıkesir Karaağaç bölgesinde 4,800 metrekare arazi üzerine kurulu, 3,000 metrekare kapalı alana sahip Eski Kaşar Üretim Tesisi faaliyete geçer.
2001 yılında Türkiye’de gelişen perakende sektörüne ayak uydurma vizyonuyla hareket eden Altınkılıç, özellikle Ege Üniversitesi gibi ülkedeki önde gelen üniversitelerle iş birliği yaparak nütritif süt ürünlerine odaklanır. Bu vizyon, en doğal ve sağlıklı ürünü raflara taşıyarak kendini kanıtlar: Altınkılıç Kefir…